Länkarna tar dig till toppen

Syns du inte på nätet så finns du inte. Google, vars affärsidé är att generera bästa tänkbara sökresultat för sina användare, bestämmer i nästan ensamt majestät vem som ska synas och blir dessutom allt kräsnare. Mycket handlar alltså om att optimera din exponering när människor söker på internet. Och det finns flera smarta åtgärder du kan göra för att komma högre upp bland sökresultaten – länkningar är ett av dem.

Google är idag helt dominerande och ansvarar för nästan 95 procent av alla sökningar och vill ge sina användare det absolut bästa sökresultatet. De viktigaste och mest trovärdiga avsändarna ska hamna överst. Och för att anses trovärdig behöver du bland annat referenser, citat, länkningar och att andra nämner dig.

Och just länkningar till din egna hemsida är en av de bästa förutsättningarna för att du ska märka ut dig i bruset, och här finns flera knep för att ge hemsidan bättre förutsättningar för att ta sig högre upp i söklistan.

Webbstrategerna har listat några tips på hur man kan få fler länkningar, bland annat nämner man fördelen med att ha en profil på sidor eller portaler med länkregister, såsom Allabolag eller Hitta.se, som kan hjälpa till att öka antalet länkningar till din hemsida.

Bland de andra tipsen för att öka länkningarna återfinns bland annat användandet av infographics, delningsbarhet för sociala medier och bloggande.

Och hur många tänker till exempel på att se till att man finns på Wikipedia?

Vi tycker att Webbstrategerna har gjort en bra sammanställning. Nu länkar vi till den. Då förmedlar vi några bra tips till dig, samtidigt som de får en ökad trafik till sin webbsida. Win-win, eller hur?

 

DAN WALLANDER
Seniorkonsult, Projektledare

Källa: Webbstrategerna